Paardenbloem

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/108664-de-geneeskracht-van-paardenbloem.html

De paardenbloem groeit een groot deel van het jaar rijkelijk in allerlei grasvelden en veel mensen hebben geen idee hoe waardevol deze plant wel niet is. Zowel de wortels, de stengel, de bloem en de bladeren: alles is bruikbaar en kan op verschillende manieren worden ingezet en heeft een grote genezende kwaliteit.

Paardenbloem werkt bloedzuiverend, urine drijvend en is ontgiftend van het lichaam. Mensen, die veel last hebben van vochtophoping en mensen met reuma, jicht en exzeem kunnen de bloem gebruiken. Paardenbloem helpt bij de spijsvertering en urine wegen en is goed voor mensen, die diabetes hebben. Paardenbloem geeft ook structuur en soepelheid en het helpt bij bindsweefsel zwakte. Verder wordt het kruid ook ingezet bij aambeien en kan het wratten laten verdwijnen.

Het sap van de paardenbloem, latex genaamd, lijkt op rubber en kan gebruikt worden voor natuurlijke pleisters en de auto industrie heeft ontdekt dat je er zelfs autobanden van kan maken.

Paardenbloem kan ook goed gebruikt worden in huidverzorgende producten en vooral zelf een zalf maken met paardenbloem is simpel.

En door paardenbloementhee te drinken, wordt de lever gezuiverd, wat weer ten voordele komt van de huid. De blaadjes kan je in het voorjaar als sla gebruiken. Op internet is er al heel veel over de paardenbloem te vinden, maar vond dat hij in deze verzameling hier

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *