De zwaluwen

Zomaar, zonder dat we daar natuurlijk enig invloed op hebben gehad, hebben we bijna in het huis een zwaluwennest. Vorig jaar hebben ze een prachtig nest gebouwd en dit jaar zijn ze weer teruggekomen. Het enige verschil met het nest van vorig jaar is dat ze er een randje bij hebben gebouwd. Best fascinerend om te zien (via youtube) hoe zo’n nest gebouwd wordt. Wij hebben daar natuurlijk niets van gezien, omdat we er een hele tijd niet zijn geweest.

en ook dit jaar vliegen ze weer in en uit. Zoals je op de foto kan zien, zitten ze in een hal en moeten ze best een duik maken om in het nest te komen. Dat gaat zo razendsnel, dat het best lastig is om ze te filmen. Het lijkt wel of er 6 in het nest zitten en vooral ochtends vroeg en de hele avond vliegen ze in en uit. Vaak rakelings langs ons hoofd. 
Komend jaar zijn we van plan om de ruimte waar nu het nest in zit dicht te maken, omdat we het terras willen overdekken en er een woonkamer van maken. Wel heel jammer van dit nest en hopelijk vinden ze in de buurt een andere plek, want het is super leuk om ze zo rond te zien vliegen. We zijn nog aan bedenken of we het nest kunnen verplaatsen of ze ergens anders een plek te geven. Iemand met suggesties?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *