Het dorp Cabanes

Cabanes is een klein dorp met een zeer oud centrum en een vierkant plein met een aantal leuke restaurants, bars, paar winkels en  twee grote kerken. Gelegen ong 20 km vanaf de kust, 25 km vanaf Castellon en rond 110 km boven Valencia, ligt het in de heuvels omringd met vele kleine velden met olijfbomen, amandelbomen, vijgenbomen en meer aan de kust veel sinaasappelplantages. 

Net buiten het dorp ligt een Romeinse poort en vlakbij de poort ligt een Buddistisch Centrum, waar op zaterdagmiddag rondleidingen in het engels gegeven worden. 

Aan de andere kant van het dorp ligt zowaar ook een luchthaven. De luchthaven van Castellon, wat ong. 25 km verder ligt. 

In het dorp worden door het jaar heen vele feestweken georganiseerd waarbij het hele dorp samenkomt bij verschillende gelegenheden. Het plein van het dorp wordt dan voor een paar dagen omgebouwd tot een stieren arena. Maar ook zijn er avonden met traditionele dansen en treden er ’snachts allerlei bandjes en spelen er dj’s. De vele (sociale) verenigingen in het dorp komen tussen de activiteiten door bij elkaar om samen te eten. Hoe vaak per jaar dit gebeurt heb ik nog geen idee van, maar toch een stuk of 3 keer per jaar. De week wordt altijd afgesloten met vuurwerk. In veel dorpen worden deze feestweken georganiseerd, dus vanuit de verte is op zaterdagavond het vuurwerk vaker te zien. 

Met oude romeinse opgravingen, heuvels met vele wandelpaden, het strand in de buurt, leuke restaurants en bars is het prettig vertoeven.  In de omgeving liggen de badplaatsen Oropesa en Beniccassim. Met heel veel restaurants, hotels, appartementen en strand. In Benicassim worden jaarlijks vele festivals georganiseerd, waaronder een reggae festival en ook het FIB festival, Dit jaar helaas natuurlijk geen editie van het festival. Ik vertel binnenkort meer over Benicassim.

Grappig is dat net buiten het dorp een heel groot terrein is met een groot vervallen gebouw. Daar was tot een jaar of 10 geleden, volgens zeggen, de grootste Discotheek van Europa gevestigd. Op internet zijn nog wel wat filmpjes te vinden en dan zie je vooral dat het hele terrein werd gebruikt. Jammer dat dat nu niet meer is. Denk wel dat als dat nu nog zou plaats vinden, wij zelf , op ons terrein, dat heel goed zouden kunnen horen. Ook al zitten wij aan de andere kant van het dorp.

De website van Cabanes  http://www.cabanes.es

Overnachtingsmogelijkheden vind je hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *