Lege panden

Je ziet ze overal als je door het langsschap rijdt: lege panden. Soms heel erg lelijk, soms heel grappig en met mooie elementen en vaak staan ze er al jaren leeg. Zonde, vaak zie ik al voor me hoe leuk het te verbouwen is, maar helaas staan ze vaak op onooglijke en ongemakkelijke plekken. Toch zijn ze soms heel leuk en staan ze wel op een leuke plek en zou het toch wel heel leuk zijn als er mensen zijn die deze plek hun eigen willen maken. 
Deze streek is ruig, groen en heeft veel oude elementen.  Hele aardige huizen, tot hele lelijke, Veel fabriekspanden, maar wel op vele hoeken van de straat en midden in de wijken allerlei barretjes en terrasjes. 
Er komen weinig toeristen en de toeristen, die aan de kust komen, zijn voornamelijk Spanjaarden en russen. wat ik heb horen vertellen. Op een kilometer afstand van het dorp ligt een vliegveld, waar lijnvluchten vnl. uit het oosten van europa landen. Ikzelf ben vorig jaar (aug. 2019) daar aangekomen vanuit Budapest. 
Binnenkort wil ik de makelaar, die in het dorp Cabanes woont, spreken om eens te informeren of hij meer weet over deze plekken en panden. 
Ik heb er nog maar een paar gefotografeerd, maar het geeft een aardig beeld, over wat voor soort huizen, ik het over heb en het vraagt misschien een creatief oog er iets in te zien. 
Nog eens om in te wonen of als vakantiehuis, maar er zijn er een paar bij, waar ik gelijk een winkel in zie met allerlei producten, die ik wil gaan maken , maar ja, de plek is meestal zeer onhandig en ik zie mezelf helemaal niet in een winkel staan. Wel goed voor mijn Spaans overigens. 

Er is 1 pand bij, waar we , toen ik het wilde fotograferen, er achter kwamen , dat de deur best mooi is. Er moet nog wel even gecheckt worden of hij zou passen en dan ook even bij de makelaar checken van wie het huis is.

De beelden van het huis met het paard zijn van een paar jaar geleden, maar het paard staat er nog steeds. Wij vinden het zielig. Het pand staat in het dorp en heeft een groot stuk grond en ik zie er vooral een leuke horeca gelegenheid in. Mijn vriendin N. is al jaren geïnteresseerd. Of het er ooit van zal komen, is de vraag, maar wel leuk om over te fantaseren. En dat paard blijft er maar staan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *