Update 5 sept 2020

We zijn hier nu een maand en de afgelopen maand hebben we niet stil gezeten.

Op verschillende plekken in het huis was er lekkage. In het voorjaar had het hier een hele lange tijd veel geregend en daardoor waren er een aantal planken van de houten vloer in de woonkamer beschadigd en was de benedenruimte nat en vochtig en duurt het nog wel even voordat dat echt droog wordt. We waren er gelukkig een keer bij toen het kort even heftig ging regenen en daardoor kon John goed zien waar de lekkage zat.

Het bleek vooral aan de goot te liggen en dat moet als het goed is , nu verholpen zijn. Ook heeft John de grond achter het huis met zand gevuld en zodra dat dat meer gezet is, wil hij er nog iets van beton overheen gooien.

De bedoeling is dat de benedenruimte een werkruimte en opslagruimte wordt voor zowel John als voor mijzelf.

Verder is er een beneden een nieuwe buitenkeuken gemaakt met warm water. Is er een wateropslag verplaatst naar de zijkant van het huis en denken we na over nieuwe accu’s voor de nu 4 zonnepanelen, die klaar staan om geïnstalleerd te worden. We hebben er in totaal 8, maar 4 staan er nog in Nederland.

Zelf heb ik mijn meegebrachte planten geïnstalleerd en heb ik een groot aantal zaden gezaaid. Oa. veel tomatenplanten en keukenkruiden.

En ben ik begonnen met het aanleggen van een kruidentuin. Het stuk waar ik dat wil doen, stond vol met gedroogde grassen en de grond was keihard en vol met stenen. Ik zit nog midden in het proces van weghalen, schoonmaken en binnenkort een zijmuurtje bouwen. Zodra dat klaar is, kunnen er een paar planten in, zoals de witte salie, kardemom, een Braam, die meegenomen is uit Nederland en misschien ook wel 1 van de Moringa planten.

Wat de braam betreft: de braam die we zelf in Nederland in de tuin hadden (met dank aan Rita en Leen) is een hele lekkere en heeft geen doorns. In tegenstelling tot de vele braamstruiken op het land, waarvan het onmogelijk is alles te plukken omdat er overal doornen aan zitten en ook de vrucht veel kleiner en minder zoet is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *