Vijgen drogen en het strand

Ook heerlijk is het om hier gewoon een dagje binnen te blijven. lekker achter de computer met de airconditioning aan. Ben alleen ’morgens even de deur uit gegaan om wat brood te kopen voor het ontbijt. 


De vijgen had ik gisteravond in het droogapparaat gedaan. Ik had een emmervol geplukt en dat paste er helemaal niet in. Gedurende de dag heb ik ze in de gaten gehouden: komt er toevallig toch niet ergens een beestje te voorschijn en wanneer is het nou echt droog? het duurt lang. De vijgen, die niet in het apparaat konden heb ik nagekeken en alvast op een bord gelegd. De meest overrijpe heb ik apart gedaan. Daar heb ik later met eentje een masker gemaakt. Wat honing erbij en ongeveer een kwartiertje op mijn gezicht. Vind het heerlijk. 


Later op de dag waren de vijgen in het apparaat al behoorlijk gekrompen en kon ik ze dichter op elkaar leggen zodat er weer wat meer plek was voor de vijgen die op het bord lagen. Verder geen beestjes meer gezien. 

Rond een uur of vier zijn we naar het strand gereden. Ongeveer 10 minuten hier vandaan en de weg ernaar toe is door velden met sinaasappelbomen. Er waren heel weinig mensen op het strand. Het is er nooit heel druk, maar nu was het echt rustig. Het water is nog heerlijk warm en ik kan er enorm van genieten om alleen maar in het water te liggen. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *