Amandelen, tomaten en verjaardag

Vandaag hebben we weer een amandelboom gerooid. In de winkel van de cooperatie hadden we de dag ervoor een groot stuk plastic gekocht, die onder de boom gelegd wordt. Met een stok en door schudden aan de boom vallen de amandelen naar beneden en kan je zo alles verzamelen. 
Het kan zijn dat we deze boom iets te vroeg hebben gerooid, want de meeste amandelen zaten nog dicht. En het lijkt erop dat dit ook het soort is, die gemakkelijker van hun schil ontdaan wordt. Het soort wat ik een paar dagen geleden ook van een boom had afgehaald. 
Er staan er nog een paar op ons land. sommigen zijn heel klein en /of bevatten maar een paar amandelen en van sommige bomen zijn alle amandelen opgegeten door de muizen. 

Tomatenplanten
Half augustus heb ik een paar tomatenzaden in een bakje aarde gegooid en het lijkt wel of ieder zaadje is opgekomen. Om de hoek in een grote bak met aarde , wat meestal in de schaduw staat, zijn ze nog heel klein, maar in andere bakken zijn ze al enorm gegroeid en zitten de knopjes voor de bloemen er al in. Vandaag heb ik er een paar in grotere potten gezet. De onderkant van de potten weggesneden en op de aarde gezet. Dat was minder werk, dan een kuil graven, wat soms enorm veel werk is. Met touwtjes vastgemaakt aan een speciaal net, veel water gegeven en nu even afwachten wat ze gaan doen. 

Vandaag is trouwens ook mijn moeder jarig en hebben we om zeven uur met ouders, broer, kinderen en twee lieve vriendinnen het via zoom even kort gevierd. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *