Op bezoek bij de buurman

Gisteren zijn we bij onze buurman even op bezoek geweest. Het stuk terrein en groot huis waar we altijd langs rijden op weg naar ons terrein. Ik was altijd al benieuwd wat er achter de enorme vijgenboom (ik schat een meter of 8 langs de weg) schuil ging en dat was verrassender dan ik had verwacht. Natuurlijk leuk om de vijgenboom eens aan de achterkant te zien. Het zijn er twee en helaas zijn de vele vijgen nog steeds niet rijp. De buurman had al eerder eens gezegd, je mag ze plukken hoor. Ja, maar we hebben zelf al 7 bomen….. 


De verrassing was een hele grote oven uit de 16de eeuw. Een oven om dakpannen en stenen in te maken. Gebruikt voor een van de twee kerken, gebouwd vanaf 1575. Waarschijnlijk ook wel voor de andere kerk, maar die is van de 17de eeuw. Naast de oven staat een soort van huis, wat de buurman nu bezig is te restaureren. Nu wordt het gebruikt om pompoenen en tomaten op te slaan. 
Het hele complex zat anders dan anders in elkaar. Op diverse plekken wordt groente verbouwd, er is een enorme watercontainer, die vroeger gebruikt werd om de dakpannen te maken. Daar tussen in staat ook nog een huis en een zwembad en op allerlei terreinen wordt er groente verbouwd. 
De buurman woont er trouwens niet, het terrein is al heel lang eigendom van de familie van zijn vrouw en zelf woont hij verder in het dorp. Wel is hij er iedere dag aan het werk: bezig met de restauratie en op het land met groente verbouwen. 
Tussen dit terrein en dat van ons zit een stuk overwoekerd terrein en ons huis is van deze kant helemaal niet zichtbaar. Zie de foto met het uitzicht. Ergens is een stukje wit te zien, dat is een stuk van onze poort. 
We vertrokken met een doos vol tomaten, pompoenen, zaden en druiven. 

Zie hier de kerk gebouwd in de 16de eeuw , ondertussen wel weer een paar keer opnieuw opgebouwd, maar hij staat er nog steeds: Ermitas del Carvalo.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *