Vuur

De avonden en nachten zijn koeler dan september en daarvoor. Vooral omdat het niet zo droog is als in de zomer en vooral ‘snachts vochtiger, echt vaak regenen heeft het nog niet gedaan, hebben we nu ’savonds behoefte aan vuur. 
In het huis boven staat al sinds twee jaar een houtkachel, maar daar moest een grotere voor komen, met een beter zicht op het vuur. Bij de Praxis in Rotterdam had John van de zomer al een aanbieding gezien en eind september stond deze er nog voor de zelfde prijs, dus die hebben we gekocht en meegenomen naar Spanje. Loodzwaar ding om uit te laden, maar het is gelukt. In het huis en ook onze slaapkamer brand nu regelmatig de houtkachel.

De kleine van boven hebben we naar beneden gebracht en die staat nu in onze open keuken.

Het leuke is dat deze aan de bovenkant een kleine oven heeft en daar hebben we van de week al een paar keer lekker in gekookt. 
De plaatselijke supermarkt heeft een kleine verse visafdeling en zo bekend zijn we niet met vis, dus proberen we nu af en toe wat vis uit in de houtoven. 


Maar hoe heerlijk is om het om ’savonds bij een klein kampvuurtje te zitten? We hebben dat gelukkig een paar avonden kunnen doen, maar nu waait het af en toe te hard en wordt het toch een stuk frisser en dan is beschut bij de houtkachel ook wel heel erg lekker. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *