Woensdag 21 oktober

Voor diegenen, die op Fb mee hadden gekregen, dat we al ruim 2 maanden contact met een kat hadden, even een update. Zo’n twee maanden geleden hoorden we ergens miauw en aangezien wij katten heel leuk vinden, maar het nu niet mogelijk is om er zelf een te hebben, gingen we gelijk terug reageren. Af en toe kwam hij langs. Vooral ‘nachts als we een bakje met kattenvoer neerzette. Steeds dichterbij kwam hij wel. Tot twee dagen geleden, toen kwam hij gelijk heel dichtbij en konden we hem voor het eerst aanraken. Eerst heel voorzichtig maar toch steeds enthousiaster. Het blijft oppassen, want des te enthousiaster de kat wordt, des te agressiever. Van blijdschap wil hij graag zn nagels in je zetten. Dus zachtjes aaien.

De afgelopen twee dagen hadden we hem niet meer gezien, maar vanochtend was hij er ineens. Hij wilde zelfs op schoot en ging er lekker bij liggen.

In de tuin (land, stuk grond, landgoed, hoe zal ik het toch noemen?) ben ik bezig met een inventarisatie. Een lijst met alle planten en bomen, die er nu in de tuin staan. Het is fijn om straks een goed overzicht te hebben wat er staat; handig bij het onderhoud en ook om er niet een paar te vergeten. Ondertussen heb ik 123 druivenstruiken geteld, waarvan de meesten het dit jaar bijna geen enkele druif hadden. In het voorjaar heeft het hier een maand heel veel geregend en het vele water heeft voor meeldauw gezorgd en daarom zijn veel druivenstruiken aangetast. Heb het van horen zeggen.

Volgende stap is dat ik graag wil weten wat de soorten zijn, want het zijn allemaal weer verschillende. Ook heb ik al 39 olijfbomen geteld en dan heb ik ze nog niet allemaal gehad.

Als ik klaar ben, zal ik de lijst met wat er momenteel aanwezig is hier op de website zetten.

Naast dat ik een aantal perken aan het opschonen ben van dood gras en stenen, een klus waar ik nog wel even mee bezig ben, maar dat geeft niet. Heb nog tot het voorjaar de tijd om alles voor te bereiden voor de vele nieuwe planten, die ik komend jaar wil toevoegen.

Vandaag is ook de Mango boom in de grond gegaan, die afkomstig is vanuit een donker hoekje uit onze achtertuin in Rotterdam en de pruimenboom, die we hier hebben gekocht , staat nu ook in de grond. Voor een betere pruimenopbrengst is het beter om een tweede pruimenboom in de buurt te hebben en volgens de fantastische app Picture this, is dat ook het geval.

Echt een aanrader trouwens, die app. Alhoewel hij niet het verschil ziet tussen de ene vijg en de andere vijg, dus niet de verschillende soorten kan determineren, kan ik er nu achter komen welk plantje ergens staat. Zodra er maar iets boven de grond komt, kan ik even kijken of het een waardeloos plantje of een kostbaar geschenk is. En dan nog wel met een grote korrel zout, want helemaal kloppen doet het niet altijd.

Het is hier nog steeds erg lekker weer, maar soms is het ook fris en regent het vaker. We proberen toch minimaal 1 x per week even naar het strand te gaan en ik ben benieuwd tot hoever in het jaar we het volhouden om in de zee te zijn. Vandaag was het heerlijk. Behalve 1 stel, verder niemand op het strand. Behoorlijke golven, dus heel ver zijn we de zee niet ingegaan. De temperatuur van het water was nog steeds aangenaam en ook boven het water in de wind was het nog steeds lekker.

Omdat de weg is afgesloten is het helaas wel een minuut of 10 lopen naar deze plek, maar het is het waard.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *