Kippen/Chickens

link to english version:

Sinds een paar weken hebben we een plaag van wel duizenden vliegen en de laatste weken verander ik ieder waterfles in een val voor in ieder geval een paar van deze ongelooflijk grote zwerm. Toch wel behoorlijk smerig zo’n paar honderd vliegenlijken en we hadden de eerste lading al in de vuilnisbak gegooid. Gisteren was er echter een pot omgevallen en ik heb die kippen nog niet zo enthousiast iets op hebben willen eten. Verrukkelijk vonden ze het. Even later was ik dus bezig om uit de andere potten de dode vliegen te verzamelen. Leek wel of ik lekker aan het koken was. Lekker vliegen gemarineerd in suikerwater met rottend fruit. 


Twee en halve week hebben we nu 4 kippen en ik vind het nog steeds leuk.  7 eieren tot nu toe en ze onderzoeken steeds meer van ons terrein. Af en toe zijn we ze gewoon kwijt, maar komen ze vanzelf weer terug. Hun favoriete plek is op een klein terras  met veel schaduw van een aantal bomen en een grote druivenstruik. Er zijn een paar plekken waar we niet graag hebben dat ze daar komen, omdat ze natuurlijk alles onder schijten, maar helaas lukt dat niet altijd. Tot nu toe hebben we zo wel in een andere richting kunnen dirigeren, maar we zijn er natuurlijk ook vaak niet.  In ieder nestje ligt trouwens een nepei en daardoor waarschijnlijk is er in iedere legkast al een ei gelegd.

Gisteravond zat een witte (die zijn lastig te onderscheiden) al op stok, toen zij mij de trap af zag lopen met een schaal. Direct rende ze het hok uit, richting de plek waar ze eerder op de dag die heerlijke vliegen had gekregen. maar helaas, was wat anders. Maar wel heel grappig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *