Mellie Uyldert

Ik heb hem weer gevonden. De foto die ik heb gemaakt van mijn bezoek aan Mellie Uyldert. Eerlijk gezegd had ik voor mijn bezoek, samen met een groep vrouwen, nog nooit van haar gehoord, maar de ontmoeting heeft een onwisbare indruk op mij achtergelaten. 
84 was ze toen en zal dadelijk eens nakijken welk jaar dat dan geweest moet zijn, want ze is rond de 104 geworden. De laatste jaren wel in een verzorgingstehuis. Maar toen ze 84 was, was ze volop in de running. Ze woonde ergens in de provincie Utrecht en op de plek waar wij op bezoek mochten komen had ze een groot huis met een enorme tuin, waar regelmatig grote groepen mensen verbleven om bij haar in de leer te gaan. 
Wat ik mij kan herinneren van de tuin, was dat het meer een soort bos was met vele bomen en struiken en planten. Wandelend door de tuin vertelde ze over de verschillende planten in de tuin, maar ook over de vele kabouters die er verbleven. 
Iedere boom die uit meerdere stammen bestaat: let op, dat is een heilige plek. Een plek met extra energie. Dat heb ik sindsdien altijd onthouden en het valt mij vaak op dat er veel van dat soort bomen zijn. 
Mellie Uyldert combineerde als astrologe de geneeskrachtige werking van kruiden met de werking van edelstenen. 
In mei 1981 schreef zij een artikel in haar tijdschrift “De Kaarsvlam” waarin zij stelt dat sommige injecties, inentingen, operaties, bloedtransfusies en transplantaties moesten worden afgewezen. Verder stelt ze in haar boek “Genees Uzelf” dat volgens een aantal onderzoeken een reeks kwalen kan worden genezen door het dagelijks innemen van gedistilleerde petroleum.

Net zoals in deze tijd werd er in het verleden ook anders tegen mensen aangekeken, die een andere gedachtengang hadden dan doorsnee. Zo ging er het verhaal dat ze een aanhangster was van de rassenleer en een fervent tegenstandster van rassenmenging. Het zijn maar aannames en waarschijnlijk in de context van een geheel verhaal anders, dan wat de headlines in de krant zijn.

Mellie heeft vele boeken geschreven en bij de bibliotheek en bij bv. bol.com volop te koop. 
De kruidenthee bij Mellie was heerlijk, het ontvangst heel hartelijk en de auto stond al klaar voor haar om weer naar huis te gaan rijden. Een ferme dame met ontzag voor de natuur en of het nou waar was van die kabouters? geen idee. doet er ook niet zoveel toe. wil er graag in geloven.

Wat ik ook weer terugvond was een kort briefje wat ze me geschreven had als dank voor foto’s die ik opgestuurd had. Dat waren er dus meer en die kan ik niet meer vinden. Eentje had ik nog en dat is genoeg.

Laatst vond ik een weer een interview wat ik ooit op internet had gevonden. Een interview uit 1983. Waar ze het hier in dit stuk over heeft, geldt des te meer in deze tijd: terug naar de natuur en gebruik maken van de aarde op een eerlijke en gezonde manier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *