Nu, in het naseizoen van 2020 ben ik de tuin aan het ontdekken, organiseren en aan het bedenken wat we aan willen planten. Van de opbrengst, wat er nu uit de tuin komt, ben ik van alles uit het uit proberen en soms gaat het ook weleens helemaal mis. De kaki/persimon jam die ik heb geprobeerd te maken, was echt niet te eten en heb ik dan ook maar weggegooid. Door fouten te maken, leer je ook wel en ik begrijp nu dat ik eerst de kaki’s in de vriezer moet stoppen en daarna pas gebruiken. 

Rondleidingen

Vanaf het voorjaar 2021 willen wij regelmatig onze tuin openstellen voor rondleidingen, waarbij vooral de aandacht zal uitgaan naar de toegevoegde geneeskrachtige waarde van de planten en bomen. Ook korte workshops staan op de planning. 

Kruidenweekenden

Ook hoop ik dat we in het voorjaar korte vakantieweken kunnen organiseren, waarbij overnacht wordt in een van de etablissementen in het dorp, we aan de slag gaan met de materialen uit de tuin en daarmee diverse producten gaan maken en dat wisselen we af met lekker eten, wandelen in de omgeving en zwemmen in de zee. Maar ook het bezoeken van een aantal interessante adressen op het gebied van ambacht, natuur, historie en kunst.

Producten

Binnenkort hebben we weer onze eigen olijfolie en misschien te koop in onze webshop en anders na half december in Rotterdam op te halen. 

Maar ook andere producten ben ik nu aan het ontwikkelen en bedenken en zijn in de toekomst te koop bij ons op het terrein of via de webwinkel.

De magnesiumspray en ook de zalfjes die ik eerder heb gefabriceerd, daar kreeg ik altijd zeer veel goede responses van terug, dus misschien mogen die ook wel niet ontbreken. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.