Spanje
Veel van wat er in dit blog geschreven en belicht zal worden, zal te maken hebben met de vele vruchten, die wij kunnen plukken van een stuk grond (met huis en werkruimte) in het oosten/midden van Spanje. 
Op dit terrein hebben wij (met wij bedoel ik, mijn partner, John en ik) olijfbomen, amandelbomen, vijgenbomen, druivenstruiken (nu rond de 130) en daarnaast nog een veelvoud aan diverse andere vruchtenbomen, zoals sinaasappels, appels, kersen, etc. Maar ook kruiden is er op het terrein en in de omgeving veel te vinden: Rozemarijn, Tijm, Helicryse. 
 
Maceraten van eigen olijfolie
De olijfolie, die van ons eigen terrein komt, dit jaar en twee jaar geleden, rond de 80 liter, verkopen we en gebruiken we als basis bij veel van de workshops. Daarnaast maak ik van een deel van deze olijfolie maceraten. Dat wil zeggen; bij de olijfolie worden verschillende gedroogde planten toegevoegd en na een aantal weken zijn de waardevolle stoffen van deze planten opgenomen in de olie. Deze verkopen wij binnenkort in nu nog zeer kleine oplages nu in de kruidenstudio tijdens de workshops en binnenkort via de webshop.
 
Kruiden weekenden en workshops in Spanje
En – nog onzeker vanaf wanneer- in de nabije toekomst, ga ik ook workshops en kruidenweekenden organiseren op ons terrein. Wat zouden we anders moeten doen met al die vijgen, die in het najaar aan de bomen rijpen? Ons terrein is vlakbij het dorp, Cabanes, gesitueerd en in het dorp zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. De luchthaven van Valencia is 1 uur en 10 minuten met de auto en de luchthaven van Castellon 10 min. rijden. De kust is ongeveer 20 minuten rijden en in de omgeving is er volop natuur en bijzondere plekken te bezoeken. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte wanneer deze bijzondere evenementen gaan plaatsvinden.
 
 
Verblijf 
In het dorp en omgeving zijn een aantal overnachtingsmogelijkheden. Dichter aan de kust, ongeveer 22 km verderop , zijn vele appartementen te huur en zijn er ook 2 campings.  Kijk hier alvast naar wat overnachtingsmogelijkheden in het dorp.
 
en in de omgeving is van alles te zien en te ontdekken. Alvast iets van informatie is hier te vinden.