Het appartement

Off Grid
We leven hier off grid, dat betekent dat de elektriciteit geleverd wordt via zonnepanelen en het water aangeleverd word en opgeslagen in de groene container, vlak bij de ingang van het terrein. 

Het gebruik van energie via deze manier vraagt soms een andere benadering, zoals is het gebruik van elektrische apparaten met een wattage hoger dan 1000 beter niet te gebruiken, zoals föhns. 

Water

Om direct te drinken gebruiken we water, gekocht in de winkel. Water uit de kraan gebruiken we om te douchen, te koken en af te wassen en het water wat in de opvangbak boven en de witte containers zit, gebruiken we om de planten water te geven. 

Het is ook mogelijk om water in het dorp te tappen op een aantal plekken.

Afval
Afval van voedsel, eierschalen en ook de koffie cups, graag apart bewaren, je kan hier voor een emmer gebruiken. En we zullen zorgen dat die ergens buiten op het terras staat.

Keuken
Het espresso apparaat staat klaar voor gebruik. Eenmaal goed indrukken en zodra het groene lichtje continu brand is hij klaar voor gebruik. Een cupje aan de bovenkant in het apparaat doen.

De opvangbak is niet groot, dus mocht het invoegen niet lukken, dan zit waarschijnlijk dat bakje vol en moet het geleegd worden. De cupjes bewaren bij het groenafval. 

Als het cupje er goed inzit, op het groene knopje drukken. Als je vind dat je de juiste hoeveelheid koffie in het kopje hebt, weer op het groene knopje drukken om de watertoevoer uit te zetten. Daarna nogmaals een paar seconden drukken om het apparaat uit te zetten.

Gebruik vooral van de fles olijfolie, die is gemaakt van olijven van ons terrein. 

Badkamer
Alle afvoeren van de badkamer komen uit op een sceptic tank. Het verzoek is om te letten op het gebruik van wc papier en dat indien mogelijk te minimaliseren. 

Het verwarmen van het water gebeurt via gas en de tank staat beneden. Het kan gebeuren dat of het water op is, of het gas. Natuurlijk zullen we dat zo snel mogelijk verhelpen.

Slaapkamer
De tv kan je gebruiken, net zoals de dvd speler. Het is natuurlijk nog wel de vraag, hoe dan? Daar kom ik nog later op terug.

Internet is een mobiele verbinding met een router: ww is ..

Verwarming/Verkoeling

Een ventilator zorgt voor verkoeling 

en zodra het winter is , zal de houtkachel vervangen zijn door een balletkachel. 

Terras
In de keuken staan een aantal lampen die oplaadbaar zijn, die buiten gebruikt kunnen worden.

De kippen lopen meestal los op het terrein, maar op het terras hebben we liever niet dat ze komen, omdat ze zo vaak stront achter laten.

Er lopen ook regelmatig poezen over het terras. Je kan ze altijd wegsturen. Hun eten en drinken staat op een hele andere plek, dus in principe hebben ze er niets te zoeken. 

Tenslotte

Mocht ik wat vergeten zijn, hoor ik het graag en natuurlijk ook als je verdere vragen hebt.

We wensen je een zeer aangenaam verblijf.