14/7/22

Minimaal 1 maal in de week vergezel ik John met een bezoek aan een bouwmarkt. 

Meestal gaan we naar de Brico, een hele grote bouwmarkt voor zowel voor professionals en zelfklussers.

At least once a week I accompany John to a hardware store.

Usually we go to the Brico, a very large DIY store for both professionals and DIYers.

Al menos una vez a la semana acompaño a John a una ferretería.Normalmente vamos al Brico, una tienda de bricolaje muy grande tanto para profesionales como para aficionados al bricolaje.

 

Ik heb er al eens eerder over bericht, dat ik de etalering van de producten zo overzichtelijk en prettig vind. Ik kijk graag naar alle verschillende kranen, dopjes, boormachines, buizen, etc. en weet geen andere winkel die dit ook zo doet. 

I have already reported on it before that I find the display of the products so clear and pleasant. I love looking at all the different taps, caps, drills, pipes, etc. and I don’t know of any other store that does this.

Ya he informado antes que la visualización de los productos me parece tan clara y agradable. Me encanta mirar todos los diferentes grifos, tapas, taladros, tuberías, etc. y no conozco ninguna otra tienda que haga esto.

De Brico bevindt zich vlakbij ons huis in Castellon en heeft twee gedeeltes. Een grote hal voor alle soorten materialen en een andere naastgelegen hal, waarin het mogelijk is om met de auto naar binnen te rijden. Daar liggen meer de stenen, zakken cement, tuinhekken, palen, etc. Ook daar komen we regelmatig. 

The Brico is located near our house in Castellon and has two parts. A large hall for all kinds of materials and another adjacent hall, in which it is possible to enter by car. There are more stones, bags of cement, garden fences, posts, etc. We also come there regularly. 

El Brico se encuentra cerca de nuestra casa en Castellón y consta de dos partes. Un gran salón para todo tipo de materiales y otro anexo, en el que se puede acceder en coche. Hay más piedras, sacos de cemento, vallas de jardín, postes, etc. También vamos allí con regularidad. 

Op dit moment worden er twee verbouwingen uitgevoerd: in onze beneden ruimte, waar sinds 21 januari ramen inzitten en daardoor sindsdien gebruikt wordt als woonkamer, keuken, opbergruimte en waar we in de winter ook een paar maanden geslapen.

Het is zeker een periode van 4/5 maanden waarbij het ‘savonds behoorlijk fris is en dan was het lekkerder om in de al verwarmde ruimte te gaan slapen, in plaats van boven de houtkachel opstoken om enigszins aangenaam naar bed te kunnen gaan. 

In deze benedenruimte zijn vorige week muren geplaatst en zijn er drie ruimtes ontstaan: een kleine bijkeuken voor kasten, een ruimte voor een badkamer en achter nog een opberghok, voor de spullen die we niet graag in het zicht hebben. 

Boven wordt er verder gewerkt om de schuur dicht te maken, zodat de wat duurdere apparatuur daar gestald kan worden. 

Maar daarvoor moet dus ieder steentje, plaatje, schroefje ergens gekocht worden. Op en de auto geladen en later alles er weer uit. 

Vanochtend waren we weer even bij de Brico. Gisteren hadden we 5 platen gekocht voor het dichtmaken van de schuur en bleek er 1 teveel te zijn, dus die ging vanochtend weer terug.

Wat trouwens ook leuk bij de Brico is: we gaan af en toe even kijken op de afdeling tegels om te zien of er nog scans van John tussen zitten en dat is altijd wel het geval. Alsof je in een galerie naar een mooi schilderij staan te kijken, zo zijn de ontwerpen/scans van John bij de Brico te vinden. 

Kippen

De kippen doen het goed. We hebben er sinds half december drie: Hans (de enige overgebleven van onze vorige kippenfamilie), Elly en Rita. De laatste twee vernoemd naar de twee oudste zussen van John. Elly is een beetje bange kip, die bijna iedere avond nog steeds geholpen word om op de stok te gaan zitten en er altijd een beetje achterna rent. Hans en Rita zijn vaak samen en dan is Elly ze weer kwijt en gaat ze heel veel lawaai maken. Soms breng ik ze even bij elkaar. Ik hoef mijn stem maar te verheffen en in principe komen ze snel aanrennen. Behalve als ze met echt iets heel interessants bezig zijn, ontdekking van een berg larven ofzoiets.

Hans is alweer broeds en zit de hele dag op het nest en legt daarom ook geen eieren. Af en toe halen we dr even van af om te eten en te drinken en even rond te lopen. Vorig jaar wel wat pogingen gedaan om haar daar van af te helpen, maar behalve op een gegeven moment haar vaak uit het hok halen , valt er niet veel aan te doen. 

Wat we wel al een paar keer hebben moeten aanpakken zijn de bloedluizen. Begonnen met een spraytje is nu een hele operatie van het hele hok witgeverfd, de stok aan de uiteinden ingesmeerd met vaseline, regelmatig de brander door het hok, derma.. aarde, soms wat sprayen en vooral goed kijken waar ze zitten. Ik heb een periode gehad dat iedere keer als ik even mijn hoofd in het hok had gedaan, ik een paar uur daarna nog het ergens voelde kriebelen op mijn lijf en dat was dan zo’n piepklein beestje. Maar alles onder controle nu.

Hun ren is een paar maanden geleden een stuk vergroot en ze hebben nu veel ruimte om rond te lopen en van alles te doen. Maar in deze tijden is het tussen een bepaalde tijd ook voor kippen veels te heet en dan zoeken ze vnl. schaduw.

Onder het hok, waar ze normaal gesproken nooit zitten, is nu een fijne plek voor ze. Maar als we er zijn, staat het hok heel vaak open en kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Maar ze blijven vaak in de buurt van hun ren en dat is maar beter ook. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *